SuanPan Mentalna aritmetika - Šabac

SuanPan Mentalna aritmetika je razvojni program koji pojačava pažnju, koncentraciju i memoriju. Ona se sastoji od aritmetičkih kalkulacija gde se koristi samo ljudski mozak, bez pomoći kalkulatora, kompjutera, papira ili olovke.

Prijavite se za besplatan demo čas >

UPIS JE U TOKU - BROJ POLAZNIKA JE OGRANIČEN
SuanPan Mentalna aritmetika - Program
SuanPan, mentalan aritmetika
Program mentalne aritmetike SuanPan je program mentalnog razvoja dece od 5 do 14 godina. Shodno starosnoj grupi, podeljen je u tri edukativne jedinice:
  • kinder ( 5-7 godina)
  • primarna (7-10 godina)
  • sekundarna (10-14)
Nastava se odvija u periodu od 8 meseci, jednom nedeljno, tri vezana časa, svaki u trajanju od 40 minuta. Tokom nedelje svaki polaznik bi trebao da odvoji 15 minuta dnevno za rad na abakusu.

Obrazovni program se sastoji iz dva nivoa:
I OSNOVNI KURS MENTALNE ARITMEIKE SUANPAN obuhvata operacije sabiranja i oduzimanja;
II NAPREDNI KURS MENTALNE ARITMETIKE SUANPAN gde se obrađuju operacije množenja i deljenja, i sve operacije daju rezultate isključivo uz pomoć misaonog procesa. Napredni kurs se može pohađati samo pod uslovom da je osnovni kurs savladan u potpunosti.

Na kraju svakog nivoa organizuju se takmičenja. Deca koja čiji uspeh nije manji od 70% stiču kvalifikaciju za sledeći nivo. Kod rada sa decom uzrasta 5-7 godina, primenjuju se segmenti Montessori obrazovanja prilikom obuke mentalne aritmetike. Napredak kod dece predškolskog uzrasta je izuzetan. Većina dece ovog uzrasta ne zna brojeve u trenutku dolaska u centar, dok nakon 8 meseci uspešno vrši sabiranje i oduzimanje nizova do 100.

Obuku dece uzrasta 7-10 godina i 11 do 14 godina vode licencirani predavači za prenošenje znanja iz oblasti SuanPan mentalne aritmetike, profesori razredne nastave sa iskustvom u radu sa decom. S obzirom da deca školskog uzrasta imaju obimno gradivo, njihov napredak je lako uočljiv jer se primećuje da se obaveze nakon kursa obavljaju brže i uspešnije, a napredak primećuju i sama deca tako da su motivisanija za dalji rad.
Kontaktirajte nas
Mentalna aritmetika, Abakus Novi Sad
Ukoliko imate bilo kakvo pitanje vezano za naš rad i program mentalne aritmetike SuanPan možete nas kontaktirati na telefon:
  • 063/17-33-134
ili nam pisati putem E-mail adrese:
Trajanje programa
  • Osnovni kurs – osam meseci
  • Međukurs – dva meseca
  • Napredni kurs – osam meseci
    Nastava se održava jednom nedeljno, i to tri vezana časa od po 40 min.

Upis za program mentalne aritmetike je u toku.


Broj polaznika je ograničen.

Utisci dece
"Nisam znala ni broj 1, pošla sam u školicu i moja nastavnica me je naučila za nekoliko meseci da računam do 100. Sada sa računaljkom i fleš karticom bez muke umem da saberem i oduzmem sve brojeve do 100. Imam super društvo i volela bih da i dalje učim u ovoj školi."

Maša Nešić (5 godina)
Utisci roditelja
Odnos prema deci je prijatan i opušten, što stvara atmosferu gde dete uživa i u radu, pored igre, priče...Tako da je mom detetu bolja pažnja, koncentracija i ponašanje, a računanje se prosto podrazumeva."
Grigor kaže: "Škola mi je vesela, učiteljica najbolja, a drugari super."

Gordana Ristić
(Grigor, 6 godina)
Mentalna aritmetika, Abakus Novi Sad
All rights reserved © 2016 SuanPan Mentalna aritmetika | Abakus